De Klepper

De Klepper heeft een nieuw schoolgebouw waarin samenwerken centraal staat. Op de bovenverdieping werken de groepen 6, 7 en 8 rond een prachtig leerplein, waar kinderen kunnen werken aan de computer of rond gemeenschappelijke werktafels.

Op de benedenverdieping werken de leerlingen van de groepen 1 t/m 5 samen rond hun leerplein, waar betekenisvolle hoeken zijn ingericht waar de kleuters samen spelend leren. Ook de oudere kinderen werken regelmatig in de hoeken, maar zij ontmoeten elkaar in ieder geval op het leerplein.

Basisschool De Klepper heeft 10 groepen die bediend worden door 16 leerkrachten. Daarnaast is er een kwaliteitsondersteuner (KO) werkzaam die de leerkrachten ondersteunt wanneer er hulpvragen zijn bij het leerproces. De clusterdirecteur is verantwoordelijk voor zowel de Klepper als voor Basisschool St. Gerardus in Bergeijk Weebosch.

Nieuwsgierig naar onze plannen voor de toekomst?

De school in beeld

In onderstaand fimpje geven we een korte rondleiding door onze school. Zo krijgt u alvast een eerste indruk van onder andere het gebouw, onze werkwijze en de sfeer op school.
Moet u binnenkort een keuze maken voor een passende school voor uw kind(eren)?
En wilt u graag een keer een kijkje komen nemen? Meld uw verzoek dan online aan en wij nemen z.s.m. contact met u op.

KLEPPEREN;

De naam van onze basisschool is afgeleidt van de Luyksgestelse traditie "Klepperen".

De jongens vanaf groep 3 gaan op witte donderdag, goede vrijdag en paaszaterdag in alle vroegte de straten door met een houten "Klepper" om de inwoners het Paasfeest aan te kondigen.

Op deze drie dagen worden ook drie verschillende teksten gezongen. Op paaszaterdag gaan ze huis aan huis eieren, snoep en geld ophalen om hun klepperacties te bezegelen!

We hopen deze traditie nog lang in ere te houden...