Werkzaamheden schoolplein van start!

  • Werkzaamheden schoolplein van start!

Zoals u mogelijk al eerder gehoord hebt wordt er in samenwerking met  'Gear’d speel en sportbeleving' achter de schermen gewerkt aan de inrichting van het schoolplein.

?Subsidie 'groen schoolplein'

Afgelopen week is de toezegging ?ontvangen van een financiële bijdrage vanuit het Prins Bernhard Cultuurfonds. Dit fonds stimuleert de realisatie van groene schoolpleinen. En dat is natuurlijk een mooie stap: meer groen, duurzamer en meer speel- en beweegmogelijkheden voor de kinderen van De Klepper!

?Het ontwerp

Meer groen in de vorm een grote boom, een wilgentunnel, struiken en haagjes. Boomsnippers op het middenplein omringd door liggende boomstammen. Op dit middenplein een evenwichtsparcours en een klimheuvel, welke aan de andere kant een buitenklas wordt. Deze wordt gemaakt uit de tegels die uit het gehele schoolplein komen. Naast het ‘groene’ deel komt een ballenzone. Deze bevat een kleurrijk pannaveld, gemaakt van een boarding-rand van duurzame en circulaire materialen, een basketbalpaal en kingveld. ?Onder het pannaveld komt een waterberging met kunstgras. De tafeltennistafel wordt ook naar deze zone verplaatst.

Aan de andere zijde van het schoolplein wordt het huidige stukje kunstgras verwijderd en vervangen door houtsnippers en naast het huidige duikelrek komt nog een hangmatschommel. Afgeschermd door haagjes voor de veiligheid en mooi groen.

?Hulpouders gevraagd 

Een heleboel veranderingen dus! En nu de financiële toekenning binnen is kunnen we starten. Maar om dit te kunnen realiseren hebben we uw hulp nodig!

In realisatiefase 1 wordt het pannaveld gemaakt en het ballengedeelte gerealiseerd. Dit gaat plaatsvinden van vrijdag 26-6 tot en met maandag 29-6. Hiervoor zoeken we 6 ouders die op donderdagavond 25-6 de tegels ermee uit willen halen. Het plaatsen van het pannaveld wordt gedaan door een gespecialiseerd bedrijf, evenals de waterberging die als ondervloer komt met daarop kunstgras.

Op dinsdag is er een mogelijkheid tot het beschilderen van de ballenzone. Hiervoor zoeken we 4 ouders om dit te realiseren.

Aanmelden hiervoor kan via ekna_scheerens@hotmail.com

Realisatiefase 2 zal waarschijnlijk in de zomervakantie volgen. Daarbij moeten de overige tegels eruit, het oude kunstgras eruit, de buitenklas gemetseld en de toestellen geplaatst. Dit is afhankelijk van de levering van de toestellen, maar daar hopen we u snel over te kunnen berichten.

Realisatiefase 3 betreft  het planten van de boom, wilgentunnel en haagjes. Dit wordt in het najaar verricht omdat het dan voor de boom en planten pas een geschikt seizoen is om te planten. Voor de hulp hierbij volgt in het nieuwe schooljaar bericht.

Mocht u zich al willen aanmelden of heeft u nog tips/middelen waar we mee vooruit kunnen dan horen we dit graag!  

Groetjes namens Werkgroep Schoolplein,

Nienke Dirx

Sietske van Maanen

Anke Scheerens (ekna_scheerens@hotmail.com)

 

 

Terug naar het overzicht

Coronamaatregelen op onze ...

Coronamaatregelen op onze school

Wij volgen altijd de richtlijnen van de overheid

Aanmelden nieuwe leerlingen

Aanmelden nieuwe leerlingen

Heeft u, of kent u, een kind dat vóór 1 juli 2022 4 jaar ...

De beslisboom

De beslisboom

De laatste beslisboom rond wel of niet naar school