Tips van de bibliotheek voor ouders: leesmotivatie, leesbevordering en digitale geletterdheid!

  • Tips van de bibliotheek voor ouders: leesmotivatie, leesbevordering en digitale geletterdheid!

Online oefenen voor school
Met Junior Einstein kunnen kinderen online oefenen voor alle vakken van de basisschool. Bijvoorbeeld voor Begrijpend lezen, Topo en Rekenen. Log in met je Bibliotheekaccount en je krijgt gratis toegang tot alle oefeningen. Kijk op https://6-9.jeugdbibliotheek.nl/ en klik rechts onderaan de pagina op ‘Naar Junior Einstein’.

Ouder en Kind Quiz Mediawijsheid
In November was het Week van de Mediawijsheid. Ter ere van deze week is De Ouder & Kind Media-Quiz gelanceerd In deze Ouder & Kind Media-Quiz krijgen jullie 10 vragen voorgeschoteld om (sociale) media binnen het gezin beter bespreekbaar te maken. Speel de quiz, leer van elkaars antwoorden en kies daarna een challenge die het beste past bij jullie gezin. Kijk op www.mediawijsheid.nl/ouderkindquiz

Sinterklaas en kerst voorlezen
Zin in een leuk, spannend of grappig verhaal? Kom naar het Sinterklaas voorlezen op 30 november of het kerst voorlezen op 21 december, allebei gratis, in de bieb. Liever thuis? Neem een kijkje bij onze sinterklaasboeken of kerstboeken in de online catalogus op www.bibliotheekdekempen.nl/catalogus. Dit jaar hebben we ook een uniek sinterklaasverhaal van lokale bodem, je vindt deze op onze website onder het menu ‘actueel - nieuws’. 
 

Terug naar het overzicht

TSO nieuwe schooljaar

TSO nieuwe schooljaar

Let op: TSO nieuwe schooljaar kleine wijziging

Werk in uitvoering; pannakooi ...

Werk in uitvoering; pannakooi en schilderwerk!

Tijdens het afgelopen weekend is er hard gewerkt op de ...

Oproep kandidaten voor ...

Oproep kandidaten voor Oudergeleding  GMR SKOzoK

De GMR (Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad) van SKOzoK ...